Resistència educatives.
El brut no suporta aprendre i es defensa perquè "no tenia una altra opció, estava començant a pensar. "i és clarament el brut qual començava a pensar i no l'agredit, d'aspecte més evolucionat que connota clarament que ja seria un sapiens i no un erectus.
La indignació contra el desconeixement pot ser el motor per posar-se en marxa i aprendre. Com deia l'avi "si no saps aprèn ". No obstant això, les dissonàncies cognitives agudes poden provocar resistències fortes per acceptar continguts nous, simplement perquè produeixen un canvi interior i, en conseqüència, es modifica el "estatus quo "sinó el propi" ego ".
El brut es defensa davant el que considera una agressió al que no entén i sovint se sent desolat en veure qüestionat el seu saber. La seva saber menor però al cap ia la fi el seu saber. En l'acte educatiu-com en un procés de coach-la diferència entre qüestionar el saber i menysprear el saber és molt fina.
És per això que les aportacions d'informació i coneixement han de ser graduals i graduals; avaluant i calibrant la resposta (a la justa qüestió) del subjecte discent o coache.Si la informació resulta excessiva es pot provocar un efecte d'embut que acaba escampant tota l'aigua que es pretén introduir a l'ampolla. És clar aquesta que sovint hi ha ampolles massa plenes de si mateixes i no deixen lloc per res més fins que es veuen comminades a buidar-se, sigui primer per canvi extern o un canvi intern. Con-vèncer la resistència al aprenentatge, (que ve d'aprendre / agafar) és el primer pas. per això Els discent / coach ha de reconèixer la seva ignorància sense culpabilitat i sense orgull. Com fer-ho? ho explicaré a la meva proper curs de PNLcoach educatiu?.
És diferent defensar el que un pensa d'atacar el que un no vol pensar.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina" La violencia es miedo de las ideas de los demás y poca fe en las propias. " Antonio Fraguas, Forges.
ResponElimina